Град Београд о инвестицијама 

Градски менаџер Горан Весић је на недавно одржаном семинару у организацији „Еуросфере“ изјавио да се непрестано чине напори за модернизацију прописа којима ће се омогућити ефикасније инвестирање.

„Могућност куповине земљишта је изузетно важна за стране инвеститоре“, изјавио је Весић и додао да ће Град Београд указивати подршку како би се све потребне дозволе решавале у најкраћем могућем року у циљу олакшаног процеса инвестирања. Весић је додао да Град треба да се опредељује за јавно-приватна партнерства и концесије као могуће оквире за инвестиције.

Говорећи о конкретним пројектима, Весић је поменуо изградњу четири нове подземне гараже, изградњу депоније комуналног отпада у Винчи, за коју је рекао да је тренутно највећа неуређена депонија у овом делу Европе. Наредни на листи пројеката је, према његовим речима, метро. „Поред Београда на води, ово ће бити највећи пројекат у престоници“. Поред ових, наредни пројекат је изградња највеће велетржнице на Балкану, што ће „подстаћи и друге инвестиције у пољопривреду, прехрамбену индустрију и све што иде уз такав објекат“, оценио је он.

Весић је указао и на неке пројекте у пољопривреди, попут пројекта за наводњавање који ће се реализовати из кредита. Он је подсетио да је у плану да под тим системом буде више од 28.000 хектара, што је више од 10 одсто укупне пољопривредне површине у Београду.

Весић је напоменуо и пројекат изградње унутрашњег магистралног прстена као и изградње обилазнице око Београда.

(Извор: Б92)

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.